arrow_drop_up arrow_drop_down
Angst en pijn na een scheiding; hoe ga je daar mee om?
30 december 2019 

Angst en pijn na een scheiding; hoe ga je daar mee om?

Van doodsangst en pijn naar new beginnings

Bowi’s inspiratie voor 2020 voor jou! Lees mee, want dit mannetje is showing me the way! Benieuwd wat jíj eruit haalt lieve Mommy…

 

Mijn hele leven lang had ik gedroomd van een groot gezin met minimaal 4 rond rennende kiddies. Dus toen mijn eerste relatie, na het krijgen van 2 kids keihard stuk liep en ik met een gebroken (zeg maar rustig bloedend) hart achter bleef na de scheiding, durfde ik hier bijna niet meer aan te denken. Totdat ik stom verbaasd, maar head over heels verliefd werd op Bart. Toen laaide dit brandende verlangen meteen weer op..!

Toch hebben we 3 jaar gewacht met samenwonen. Want ja, je wilt het weloverwogen besluiten… Zeker na allebei gescheiden te zijn met kids. Maar wat stiekem nog veel meer voor mij een reden was; ik was doodsbang om ‘ja’ te zeggen, tegen opnieuw geloven in mijn droom.

 

Damn… wat maakte ik een hoop gekke sprongen, compleet gedreven door de angst van mijn oude relatiepijn. Bang om opnieuw gekwetst te raken als ik mijn droom achterna zou gaan. Bang om een foute beslissing te maken en mijn kids opnieuw door een scheiding zouden moeten gaan. Bang om op mezelf te vertrouwen. En ergens… Was ik ook nog bang dat mijn droom wél uit zou kunnen komen. Want verdiende ik dat geluk wel?

Bizar om nu op terug te kijken eigenlijk, want nu zie ik, ik hield zelf vast aan die oude pijn door nog niet volledig ‘ja’ te durven zeggen tegen die droom in mijn nieuwe relatie.

 

Uiteindelijk een jaar geleden durfden Bart en ik die sprong samen te wagen en besloten wij op vakantie in Argentinië om ervoor te gaan. Eindelijk zei ik ‘JA’! En wat een geluk, 2 maanden later bleek ik al zwanger!

Naast de enorme vreugde, kwam ook die doodsangst regelmatig terug… Maar door elke keer opnieuw naar die angst toe te bewegen, er ruimte voor te maken, erover te schrijven, ermee te gaan wandelen, erover te praten en erover te huilen, boos te mogen, of wat het ook maar vroeg, transformeerde het stapje voor stapje steeds iets meer.

 

De zwangerschap van Bowi werd tot mijn verbazing een super helende en verbindende reis voor mij, een heerlijke flow zwangerschap. Er verschoof écht iets in mij, doordat ik trouw was aan wat ik zo diep van binnen verlangde. Ik voel me sterker dan ooit en meer in mijn eigen authentiek kracht dan ik me kan herinneren dat ik ooit geweest ben.

 

En nu, wonder boven wonder, ligt deze heerlijke rain Bowi warrior op mijn borst en leef ik mijn droom! Met mijn allerliefste lief en onze 4 sensitive wild kids! Allemaal doordat ik besloot ‘Ja’ te zeggen tegen wat ik diep van binnen altijd al voelde…

Ik wens dat hij jou mag inspireren te luisteren naar jouw dromen. Dat 2020 het jaar mag worden waarin jij volmondig ‘JA!’ zegt tegen jezelf en jij de moed vindt om de uitdagingen die je dan ontmoet te trotseren met de wijsheid vanuit jouw Hart!

 

Let me know wat jou raakt in mijn verhaal?

Ik hoor graag wat jij eruit haalt!

 

Heel veel liefs van mij voor jou

 

Reactie plaatsen

Ready for change?

Stop wishing & start doing

Wij gebruiken cookies