arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe jouw kind jóú spiegelt met zijn/haar gedrag
20 december 2019 

Hoe jouw kind jóú spiegelt met zijn/haar gedrag

Mommy Mirrors ❤️

Als jij stress ervaart in de opvoeding, en je kind laat ‘lastig’ gedrag zien, dan ligt de sleutel tot verandering binnenin jou! Say what?!?

Een voorbeeld

Ik ben Noralietje aan het voeden. Ze heeft honger en zuigt wel, maar het lukt haar niet om de melk uit de fles te krijgen. Ik ben er niet volledig bij met mijn aandacht, ben nog bezig met het gesprek wat ik net met Marlous heb gehad. We waren iets aan het overleggen en ik was het er niet helemaal mee eens. We hebben het gesprek stopgezet zodat ik Noralie met aandacht kan voeden.

Tijdens het voeden voel ik een harde energie in mezelf. Ik merk het al 3 keer op voor ik besluit het uit te spreken. Het voelt kwetsbaar om er wat over te zeggen.

Marlous nodigt mij uit om de energie in mijn lichaam te voelen. We duiken er samen in. Er komt op dat ik me niet gezien voel. Het voelt heel duidelijk als een klein Annelijntje. Een stampend meisje dat dingen op haar manier wil doen en het gevoel heeft dat dat niet kan. Er komen herinneringen naar boven over hoe ik zelf at als klein meisje en hoe ik borden op de grond smeet. Ik geef deze kleine Annelijn aandacht en liefde.

Er komt in me op dat ik er niet op durf te vertrouwen dat Noralie genoeg drinkt, omdat ze volgens de ‘richtlijnen’ niet hard genoeg groeit. Ik spreek uit hoe erg ik dat vind, dat ik haar niet vertrouw. Ik voel dat dát is wat zij én het kleine stampende Annelijntje nodig hebben. En terwijl ik dat voel, merk ik hoe ik zachter word. Op datzelfde moment begint Noralie te drinken.

Dank je wel voor deze prachtige spiegel, lief klein meisje!

 

Hoe je kind jou spiegelt met zijn lastige gedrag en jij minder stress kunt ervaren in de opvoeding door hier naar te kijken

 

Wij geloven dat élke situatie een spiegel is van onze innerlijke wereld. Als jij je fijn voelt, is dat wat je in de wereld om je heen gereflecteerd ziet. Maar als er stress, spanning of verkramping is binnenin jou, is dát wat je tegenkomt. In contact met anderen, maar juist ook in contact met je kind. Kinderen zijn zó gevoelig. Ze pikken je energie op en spiegelen dit aan je terug door hun eigen gedrag.

Dus als jouw kind iets doet wat je niet wilt, dan ligt de key om het ‘lastige’ gedrag te veranderen binnenin jou!

Hoe jij dit kunt doen

  1. Merk op dat je vindt dat je kind lastig gedrag vertoont
  2. Maak contact met je eigen lichaam en voel welke lichaamssensaties om aandacht vragen
  3. Kies de lichaamssensatie die je het meest nadrukkelijk kunt voelen en blijf daarbij, voel het fysieke gevoel
  4. Adem rustig door
  5. Zonder het met je hoofd te bedenken of naar een antwoord te zoeken, nodig je deze lichaamssensatie uit om jou te laten weten welke boodschap dit komt brengen
  6. Heb geduld en luister naar wat er op wil komen

 

Ik kan je beloven; als je naar je eigen innerlijke wijsheid geluisterd hebt, kijk je met hele andere ogen naar het gedrag van je kind. Echt zodra je de moed hebt gehad om er vanuit deze visie naar te kijken, voel je vaak die verschuiving van energie en zie je dit ook meteen terug gespiegeld in het gedrag van je kind! 🙌🏻

Dit door deze ogen kunnen zien en laten verschuiven verandert niet alleen hóé we opvoeden, maar het heeft ook een mega impact op de hoeveelheid stress die we zo verminderen. En je wilt niet weten wat een verademing dat is, die gunnen we iedere Mama!

Heb je hier vragen over of wil je jouw ervaring met ons delen?

Let us know, we zijn er graag voor jou. 😘

 

~ We are all just walking each other home ~

Reactie plaatsen

Ready for change?

Stop wishing & start doing

Wij gebruiken cookies