arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe overleef ik de corona lockdown met kinderen?
16 december 2020 

Hoe overleef ik de corona lockdown met kinderen?

11 tips voor moeders om deze harde corona lockdown te overleven mét kinderen

“OMG! Hoe dan?!”, of “Oh nee, daar gaan we weer…?!”, want holy moly wat gaat het ineens snel en wat gebeurt er toch ineens veel…

Heel menselijk om hiervan in de stress te schieten en ook super logisch dat we ons even overspoeld voelen door de hoeveelheid onzekerheid en het gebrek aan controle.

Hoe je eerste reactie ook is, het is óók heel belangrijk om weer terug te komen bij jezelf en echt in te checken bij wat er nu in dit moment in jóú zélf geraakt wordt. Werken met ‘Wat er Nú is’ is altijd dé ingang voor jouw persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Dus… diepe buiging voor JÓÚ krachtige, moedige Vrouw!!! Want hell yeah, wij moeders doen het maar wel mooi. Ook nu vast weer, met alle kinderen vanaf woensdag weer thuis, zijn wij het ook die het huiswerk zullen begeleiden en terwijl we thuiswerken ook nog iedereen zo bewust mogelijk begeleiden binnen ons gezin. En we moeten daarbij niet vergeten, juist door deze onzekere, bizarre situatie waardoor iedereen opnieuw veel meer op zijn gezin is aangewezen, ligt er een mega vergrootglas op zo ongeveer iedere interactie. En good to know als je dat idee nu al best zwaar vindt; er ligt ook vooral een vergrootglas op hoe wij hier zélf op reageren.

Euhm.. Come again? Wij zelf?

Yep lieverd, slechts 10% van de stress die we ervaren komt door de buitenwereld (en dus ook inclusief alles rondom corona). Maar liefst 90% van die stress ligt aan onze éígen reactie op die buitenwereld.

Misschien lees je dit hier nu voor het eerst of misschien wist je dit al. Feit is dat het voor iedereen super verleidelijk is om de onrust en spanning die we ervaren, vooral te wijten aan oorzaken buiten onszelf. En laten we vooral niet te streng zijn voor onszelf, jij bent ook maar een mens, maar tegelijkertijd…

Wel handig om hier nu wat mee te doen, want het maakt dus zo ongeveer alles uit (lees 90%), als jij bereid bent te investeren in jouw eigen aandeel hierin. Dus lees mee met welke eenvoudige InnerWork Tips jij al jouw kostbare energie bewust kun richten op die 90% waar je wél invloed op hebt.

 

TIP 1: Luister steeds opnieuw naar jóúw eigen Innerlijke Wijsheid

Van alle kanten krijg je informatie en meningen binnen en dat voelt overweldigend. Het geeft spanning, het roept angst op… Dus weeg heel zorgvuldig af, waar jij je op dit moment wel en niet voor openstelt. Selecteer jouw eigen bronnen waar voor jouw gevoel betrouwbare informatie is en besluit jezelf niet te overprikkelen door bijvoorbeeld al het nieuws op de voet te volgen. Volg hierin vooral jóúw gevoel. Wat zegt jóúw Hart over deze situatie? Wat zegt jóúw intuïtie? Wat vindt jíj́ nu belangrijk? Wat voedt jou wel? En wat heb jíj́ nu nodig om goed voor jezelf te zorgen? Maak dát belangrijk en laat de rest even voor wat het is. Je zult merken hoeveel rust dit direct geeft en hoe dankbaar jij je gaat voelen dat jij je eigen guidance volgt.

Tips voor moeders om de corona lockdown te overleven

TIP 2: Geef jezelf toestemming om eindeloos te mogen oefenen met Ja zeggen tegen wat er nu is.

Worstelen is een ander woord voor groeien. Groei = vallen, opstaan en ook weer doorgaan, dus vier die waardevolle zogenaamde fouten en struggles. Neem natuurlijk ook verantwoordelijkheid richting je kids als dat nodig is, én, neem daarna ook echt een welverdiende break, zonder op te geven! Je kunt het simpelweg niet “fout” doen en daarnaast kun je in ieder moment besluiten om nú weer opnieuw te mogen beginnen in dit moment.

 

TIP 3: Wees éérst lief voor je zélf

Maak jezelf 3x per dag belangrijk door even kort in te checken bij jezelf. Dit is echt hét secret SelfCare Weapon in de omgang met jouw kinderen. En geloof ons vooral niet, maar probeer dit maar eens een week uit; doe iedere ochtend, middag en avond 1x iets voedends voor jezelf (ja, dat is dus al 3x per dag). Of het nu om 10 seconden je voeten voelen gaat, om een 3 minuten Innergizer (vind je op onze website) of om een wandelingetje van 10 minuten gaat, alles wat je lukt om aan jezelf te geven is pure winst en direct voelbaar in het contact (lees je geduld) met je kids.

 

TIP 4: Praat dagelijks over wat goed gaat en wat beter kan

Bespreek op het niveau van je kids, tijdens het avondeten bijvoorbeeld, wat zij vandaag goed vonden gaan en wat beter kon. Jij kunt het gesprek gemakkelijk sturen door zelf te beginnen met wat jij goed vond gaan in de omgang met hen, bijvoorbeeld “Wat hebben jullie vandaag hard je best gedaan met het schoolwerk.” En vervolgens kun je voorbeelden noemen van momenten waarop jij zelf kalmer, duidelijker of vriendelijker tegen hen had kunnen zijn. Maak vervolgens het rondje af en moedig iedereen aan zichzelf en elkaar complimentjes te geven en samen te onderzoeken hoe het beter kan. Zo ventileert iedereen even de uitdagende momenten van de dag, én kun je samen oefenen met ervan proberen te leren.

 

TIP 5: Zorg ervoor dat iedereen zijn eigen werkplekje heeft

Werken aan school terwijl je thuis bent is natuurlijk heel raar, zeker voor jongere schoolkids. Benoem dat dus ook steeds en maak er juist een spelletje van om voor iedereen een fijn en creatief plekje te maken waar ze met zo min mogelijk afleiding, toch geconcentreerd kunnen werken. Een leuke hut mogen bouwen en daar vervolgens je schoolwerk mogen doen, kan heel motiverend werken! Spelen en werken afwisselen in kleine blokjes die passen bij hun leeftijd, houdt het voor jou én hen doable. Wij doen dat bijvoorbeeld zo:

 Tips voor moeders om de corona lockdown te overleven

TIP 6: Leg de lat niet te hoog

Het is fijn om in je achterhoofd te houden dat we nu met deze situatie extreme veranderingen doorvoeren, dat vraagt van iedereen een groot aanpassingsvermogen, maar vooral ook tijd om hieraan te wennen en een balans te vinden hierin. Super belangrijk om de lat nu dus niet te hoog te leggen en niet al te streng zijn voor jezelf. Als het niet perfect hoeft heb je meer geduld, veerkracht en flexibiliteit om in de juf-rol voor je kind te stappen, wat voor hen natuurlijk ook wennen is. Wees dus zacht voor jezelf en je kids.

 

TIP 7: pas tip 3 t/m 6 ook toe op jouw thuiswerk

Selfcare 3x per dag dus, reflecteer met jezelf en collega’s op wat goed ging en beter zou kunnen, creëer een eigen vaste thuiswerkplek die werkt voor je én leg de lat net even wat lager dan normaal. Spreekt voor zich denk ik hé?

 

TIP 8: Maak jezelf 100% verantwoordelijk voor jouw kostbare energie

Jij bent the one and only gatekeeper van jouw energie. Neem die taak nu extra serieus en ga dus lekker op tijd naar bed, eet zo gezond als waar jij ruimte voor voelt (no pressure please, dat werkt alleen maar averechts). Beweeg iedere dag het liefst door bijvoorbeeld even gek te dansen (minimaal 15 minuten met je kids is meteen gezellig lachen, gieren, brullen en dus voor iedereen een fijn verbindend feestje). En last but not least, begrens je werkgever als dat nodig is; de hele wereld zit in dit schuitje, dus jouw ruimte opeisen en innemen als het nu teveel is voor je, is jóúw verantwoordelijkheid. You go get them Woman!

 

TIP 9: Gebruik onze gratis Daily Survival Checklist

Wij hebben speciaal voor alle moedige vrouwen die (net als wij) nu volledig in de overleefstand kunnen schieten, een easy stappenplan voor jou en jouw gezin gemaakt. Print dit uit, bespreek het met je gezin, hang het op een zichtbare plek en vink dagelijks af wat al is gelukt. Dit is een echte gamechanger. You got this dear one!

Download hier de Daily Survival Checklist. 

 

TIP 10: Doe 3 keer per dag de Emergency Exercise

Onze number 1 Tool is een 3 minuten mini-meditatie voor als het je echt even teveel wordt. Door deze op die momenten in te zetten kun jij direct een energy shift kunt maken. It will change your whole day! Geloof ons niet, maar ervaar het zelf.

Je vindt de Emergency Exercise hier.

 

TIP 11: Gebruik de Corona Healing Meditatie & de Corona Heart Innergizer

Speciaal voor alles wat er in jou geraakt wordt rondom corona, hebben wij deze 2 verschillende meditaties gemaakt. Zodat je angst om kunt zetten naar vertrouwen. Zodat je jezelf, jouw dierbaren en jouw hele omgeving energetisch kunt helen. Zodat je in je Hart kunt voelen wat klopt voor jóú en daar trouw aan kunt blijven.

Download hier de Corona Healing Meditatie.

Download hier de Corona Heart Innergizer.

Deze Checklist en de meditaties zijn jouw gratis Survival pakket tijdens deze harde lockdown, voor een optimale ondersteuning van jou én je gezin.

Heb je behoefte aan nog meer input? Luister dan mee met onze 5e podcastCorona: een vergrootglas op de gezinsdynamiek en hoe je daarmee kunt werken’. Die vindt je hier.

 

Stay safe & sane lieverd!

Liefs,

Marlous (& Annelijn)

Reactie plaatsen

Ready for change?

Stop wishing & start doing

Wij gebruiken cookies